S.S.S

Değildir. Aç kalarak yapılan zayıflama diyetlerinde, kilo kaybı yağsız vücut kitlesi dediğimiz kastan olur. Vücut metabolizmayı yavaşlatır ve yağı yakmak yerine depolama mekanizması geliştirir. Bilinçsiz yapılan diyetlerde kan yapı taşları olan folik asit, demir ve B 12 vitamini yeterince alınmaz.

8-12 saatlik açlıktan sonra vücudumuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak en önemli öğün kahvaltıdır. Kahvaltı atlanırsa gün içerisinde kan şekeri düşer ve doyma hissi olmaz. Özellikle akşam yemeklerinde çok hızlı ve fazla miktarda yemek yenebilir. Kilo vermek yerine kilo artışı olabilir.

Hayır; kilo aldırmaz. Vitaminler enerji (kalori) içermezler. Sağlığımızın korunması için gerekli olan besin öğeleridir. Vitamin kullanan kişilerin yemek yeme davranışları değişirse kilo artışı olur.

Evet; her bireyin günlük 2-2,5 litre kadar su tüketmesi gerekir. Bu miktar yaz aylarında 3 litreye kadar çıkabilir. Gün içerisinde içilen diğer sıvılar (çay, kahve, gazlı içecekler) su yerine geçmez. İçilen su az ise idrar rengi koyu, yeterli ise idrar rengi açık olur.

Kilo verebilirsiniz fakat sağlıklı olmaz. Bol protein tüketmek aynı zamanda doymuş yağ tüketimini de artırır. Bu durum bazı kanser türlerinin oluşmasına, kalp hastalıkları ve şeker hastalığına zemin hazırlar. Günde 40-50 gram karbonhidrattan daha az tüketmek kanda keton cisimciklerinin oluşmasına neden olur bu da ağızda asetona benzer kokunun oluşmasına yol açar.

Yağ kitlesinden kilo vermek istiyorsanız; et, süt, yumurta gibi tam tahıllı ekmek, meyve ve sebze grubu besinleri de yeterli tüketmek gerekir.

Aldırabilir; bu durum vücudun aldığı kaloriyi enerjiye dönüştürme hızına bağlıdır. Yatmadan 4 saat önceden ana öğünün (akşam yemeği) ve yatmadan 2 saat önceden ara öğünün (meyve,süt... vb) tüketilmesi gerekir. Gece geç saatlerde yenilen yemek hem uyku kalitesini etkiler hem de gastrit gibi midede sindirim şikayetleri oluşturur.

Kahvenin içindeki kafeinin metabolizma hızını artırıcı etkisi vardır, fakat kahve aynı zamanda uyarıcı bir içecektir. Gün içerisinde 2 fincan ile sınırlandırılmalıdır. Bazı kişilerde kalp krizi ve taşikardi gibi riskler oluşturabilir.

İstenen hedef kiloya ulaştıktan sonra tekrar eski beslenme alışkanlıklarına dönmemek gerekir. Kilo verme süresi aynı zamanda ‘beslenme davranışı değişikliği’dir. Kilo koruma programı ile bu süre en az 6 ay ortalama 2 yıl olmalıdır. Bu vücudun yeni kiloya adapte olma sürecidir.

Verilebilir; daha önce hiç kilo sorunu yaşamayan kadınların menopoz döneminde kilo aldığı gözlenmiştir. Hormon düzeyinin değişmesi ve metabolizma hızının azalmasıyla kilo artışı olur. Böyle bir durumda dengeli bir beslenme ve düzenli yürüyüşlerle kilo verilebilir.

Hızlı bir bağlantı için bizimle hemen iletişime geçin.

Hemen İletişime Geç!